Vi Välkomnar:

Meraki Mead med sitt fina Mjödtält och dess fina mjödprodukter. Här har Ni möjlighet att sitta ner för provsmakning och ev. köp 

Vi Välkomnar:

Magmar Naturprodukter med Magmar Hudsalva. Kåd &Tjärsalva. En Svensktillverkad produkt med Svenska råvaror. En naturlig doft av natur och skog. Magmar har Varumärkesskydd, är Patentgranskad, Säkerhetsrapport och Analysertifikat enligt EU:s och Läkemedelsverkets riktlinjer och krav ECAS och CPNP.

Vi Välkomnar:

Fenixhäxorna.De säljer saker med isländska galdrar (skyddsrunor) på. Dessa galdrar användes av de isländska häxmästarna från 1100-talet och framåt (troligen tidigare också, men från 1100-talet finns det verifierat)

Jag köper saker från secondhand-butiker, trä, tenn, glas, keramik, horn, läder mm. Sedan dekorerar jag dem med dessa galdrar - så min affärsidé är "magiskt återbruk"


Vi Välkomnar:

Patricia & Mats med sina fina handgjorda smycken mm.

Vi Välkomnar:

Gudinnans Döttrar.Tove Aradala.Runmästare och Völva i Völvaklanen.Högprästinna och Shamanka.Med blodet från de skytiska krigarkvinnorna vid Altaibergen och från samerna i norr har jag bigt mitt liv åt det hedniska.Jag arbetar delvis på vikingamuseet i Stockholm som runlösande völva, håller djup- magiska runkurser från grunden och till det mest avancerade.Är ljudkonstnär där mina album innehåller allt från jojk och kulning till galdrasång och völva-folkvisor. En helt vanlig völva i Gudinnans Döttrar.


Vi Välkomnar:


Sparks of Sindri är medeltida köpmän från Polen som specialiserar sig på icke-digital underhållning för barn, eftersom vi strävar efter att uppmuntra utomhusaktiviteter i kombination med pedagogiska värderingar.
Som en grupp medeltida köpmän erbjuder vi alla sorters medeltida underhållning, brädspel, morotsvisslingar och produkter för barn. Vår huvudsakliga expertis är dock repliker av medeltida leksaker, gjorda 100% av trä, vi erbjuder det bredaste urvalet av vapen från yxor och dubbelyxor, genom spjut, armborst som avslutas med klassiker som riddare, svärd och sköld.

Vi Välkomnar:

Anders Blomström, känd författare med sina fantastiska och fängslande böcker. Nu har Ni möjlighet att träffa honom och få Er inköpta bok signerad och ett personligt budskap.

Vi Välkomnar:

Tjolla Delikatesser. De är ett litet företag med hemvist i Deje som förser värmlänningar och alla
andra som de träffar på mässor och marknader med delikatesser från Sverige av hög kvallité.

Varmrökt regnbåge från Gustavsfors Värmland. Sylt från midnattssolens land av hög kvallitè. Kalixsylt, hjortron, blåbär och lingon, torkat renkött, chillisenap.senap, såser, röror, klämmor mm. Hårt tunnbröd från Stöde Hembageri Medelpad. .
Allt efter årstid och tillgång.

För den hungrige finns tunnbrödsrullar med regnbåge, creme fraice röra och sallad.

Välkommen att besöka oss!

Anita & Pål

Vi välkomnar:

Efter Regn Kommer Solsken med sin goda hjortkebab mm.

OBS! priser är från sommaren 2022. Eventuellt prisjustering p.g.a rådande inflation.

Vi Välkomnar:

Larsa den Fabulösa Amundsen med sina pilbågar. Här har ni möjlighet att prova på pilbågsskytte.

Vi Välkomnar


Ahlséns Järnsmide, Martin Ahlsén, född 1968. Bor, har smedja, butik och museum (under uppbyggnad) på Getporsvägen 8 i Handen (söder om Stockholm).

Smedyrket har funnits i släkten i generationer vilket kanske bidrog till att han fastnade för järnsmidet på nyckelviksskolan 1987.

Han byggde en första ässja vid vårt (punk-)rockhak Ultrahuset i Handen sommaren 1988. På den tiden spelade jag mycket med mitt folkpunkrockband som senare övergått i ett slags trubadurskap som han och Agnes sysslar med vid sidan om smidet. De spelar främst medeltida låtar men även Bellman hör till specialiteterna.

Nya smedjan dröjde beroende på oklarheter i lokalfrågan. Det blev på dåvarande Ultras "hunddagis” / RuggUltra. Vår nuvarande lokal. Han och brorsan Olle (idag svetsare) och några till byggde och fixade och sedan 1992 har han kunnat lattja med järn här.

Under tiden har han också pluggat bl.a Byggnadsvård med bebyggelsehistoria på universitetet, vilket haft en viss betydelse för smidet. Han fördjupade sig där också i Handens historia vilket betytt mycket för hans i engagemang i museiprojektet. 

På 80-talet gick han också en period som lärling i arkitekturmåleri. Han gjorde även en del sådana arbeten.(klicka på skylten måleri m.m.) Det blev efterhand mycket smida på marknader och evenemang.
I Mars 2003 blev han indragen i en butik; Halldor på Stortorget i Gamla stan vilket resulterade i en mycket intensiv period med smide alla dagar.
Sista maj 2005 flyttade de därifrån men man kan fortfarande i viss mån köpa hans smide i Gamla Stan. Antingen på Handkraft Swea på Västerlånggatan 24 eller Scaramouche på Skomakargatan 24b (nära Stortorget).
Men med bredast sortiment (och billigast) hittas vi här på sajten och i vår gårdsbutik invid smedjan.

http://www.yggdrasilhantverk.se/

Vi välkomnar:

Nils-Ingvar Jönsson från Skåneland med sina fina handgjorda läderhantverk.

Vi Välkomnar:

Christoffer Åhström som  tillverkar och säljer snören och rep samt föremål tillverkat av 

egenproducerat rep, det som oftast kallas för sjömansarbete.


Syftet med sidan är att ge exempel på sjömansarbeten som är en del av kulturarvet.

Samtliga föremål är knutna av mig och vid förfrågan kan sjömansarbeten tillverkas på beställning.

www.knopar.se 

OBS! Endast lördag och söndag.


 

Vi Välkomnar:

Lotti och Isses Riddarkläder: Lotti och Isse har Riddarkläder för barn så som, mantlar, tunikor, stickade brynjeluvor, kransar och slöjor. Allt i egen design och tillverkningVi Välkomnar:

Hammarskogssmederna med sina fina hantverk.

Vi Välkomnar:

Töörns i Skänninge med sina underbart goda brända mandlar

Vi Välkomnar:

 Ragnars Viking Camp. Färdas 1300 år tillbaka i tiden. Se bortglömda hantverk. Prata mat med husmor och vad vikingarna åt. Se Smeden smida i ett regn av gnistor . Träffa krigarna och se deras utrustning. Prova på yxkastning och Bågskytte. Hör hemligheterna från Yggdrasil. Se om Ni kan hitta Vikingen som pratar närmast som vikingar talade, Isländska.


Vi Välkomnar:

Linklo

Ewa Larson kommer med sina underbart fina produkter i Lin mm. samt Malin Lindgren med sina fina handgjorda brickband

Vi Välkomnar 

Brinnande Baltzar med sina brända mandlar och kanderade äpplen

Vi Välkomnar:

Busfrö Barnkläder. Medeltidsinspirerande lekkläder för barn.


Vi Välkomnar:

Röda Korset kommer kommer att finnas på plats om någon behöver hjälp.


Vi Välkomnar:

Bohemia Gård från Skåneland

Vikingatid: Egen tillverkning av kläder, kuddar, broderat, tovat, nålbundet, brickband färdiga och startpaket, läderhantverk ex väskor och bälten, salva. Samt historiska pärlor i glas och ben etc, produkter gjorda av horn och ben ex kammar, bägare, nålar, suphorn etc. Olika sorters fårfällar, hjort, räv, kanin och ekorre. Samt flera andra grejor vi inte kommer på nu.

Välkomna till vårt tält önskar Susanne & Kenny


Vi Välkomnar:

Vagabundus Shop från Danmark och smygande Luna. De har väskor 3 storlekar, böcker gjorda i läder Dricksflaskor i läder Träkoppar Trälådor med lädermotiv, trädjur handsnidade. Amber Neckless och några armband för barn. Träleksaker för barn. Bågar och pilar, svärd, sköldar och yxor.Vi Välkomnar:

Handmade by Huldra och Huldras Textilverkstad. Inger kommer med sitt fina tält och sina fina handgjorda kläder och mycket mer.

Vi Välkomnar:

Svartrökarna som kommer med sina fantastiskt goda basturökta produkter

Vi Välkomnar:

Lövberg Gårdsproduktion. Magnus Isaksson & Lena Liljemark tillverkar:

Hemgjort smör, egengjorda ostar, tjockmjölk (gammaldags fil), eldost®️ och egentillverkad sylt och marmelad utan tillsatser. 

Vi Välkomnar:

Sigtuna Travel Tourist Guide AB, som kommer med sina fina produkter som även finns i Slottsbutiken på Wenngarns Slott, Sigtuna.

OBS! Endast lördag

Vi välkomnar:

Unicorn Craft: jag är smyckesmed och arbetar främst i silver, kombinerat med ädla stenar och accenter av guld. Mitt formspråk är inspirerat av vikingatid och medeltid, men också av sagornas värld och naturen självt. Hantverket, materialen och redskapen har en flertusenårig historia – jag är en länk i en lång, lång kedja genom historien av ädelsmeder och smyckeformgivare.

För mer information om mitt hantverk: maila mig på info@unicorncraft.nu


Vi välkomnar:

Ramon och Adriana Läderateljé. De tillverkar varor i läder och skinn som bältar, väskor, pallar, muggar, armband och andra som ullhattar och medeltida skor.

Vi Välkomnar: 

Lagga Hirden är en grupp från Uppsala som främst ägnat sig åt vikigatida blankvapenstrid

och att återskapa det vikingatida lägerlivet.

Det är vi som är Lagga Hirden

Vi välkomnar:

Signe Åhlander. Här har Ni möjlighet att smaka och handla hennes goda honung mm.

Vi Välkomnar:

Skata Skratta med sina fina kristaller och smycket.

Vi Välkomnar:

Björnbo Gård med sin fina Tinkerhäst som kommer att vara tillgänlig för Er som vill åka häst och vagn.

Björnbo gård är en glad grupp somtycker om att köra häst  och agera  på medeltida event.

facebook /Björnbogård 

Instagrambjornbo_gard 

Vi välkomnar:

Ljusbäcksvargarna med sina produkter såsom,

Smide, senap, sirap, runor, smycken, ullprodukter, läder, mjödvinäger, varenye, te, kryddor mm

Vi Välkomnar:

Magyar Bazár och familjen Ferencz Csonka från Ungern med sina fina handgjord brickband och väskor mm

Vi Välkomnar:

Odin´s Spear med sina kopior av historiska fynd som: keramik, bronsamuletter, träskålar och ölmuggar, yllefiltar, knivar, träleksaker för barn och flätade korgar

Vi Välkomnar:

Percivals woodwork med sina handtillverkade skedar, slevar, gafflar, skåkar, mm.

OBS! Endast Lördag - Söndag.

Vi Välkomnar:

Yllisar och Yvonne och Anders Ledin med:

Tovat och trä,ljuslyktor,ljusstakar i form av vikingaskepp rökelsehållare i form av vikingaskepp,tovade hättor Handledsvärmare sittunderlag,långa dynor kragar,möss mm

Vi Välkomnar:

Backa Konstkvarn och Tina Tombrock med sina fina produkter i keramik.

Vi Välkomnar:

Get & Ko Mejeri Jämtland med sina fina och goda ostar.

Gårdens 110 getter producerar en stor del av mjölken vi använder i mejeriet. Vi köper också getmjölk från fam. Magnusson i Kullsta, Hammarstrand och från Marlene Ljungdahl i Välje i Oviken.

Det är familjen Jönsson i Skylnäs som levererarkomjölken till oss. De har ekologisk och KRAV-märkt produktion. Därför är våra komjölksostar KRAV-märkta.

www.asberget.se

Vi Välkomnar:

Gungnir och Madzioszka från Polen med sina fina produkter.

Vi Välkomnar:

Witek Wisniewski. Här kan Ni prägla Ert eget Vikingamynt. Witek har också fina läderhantverk.

Vi välkomnar:

Ewa Kinski med sina fina handmålade keramikprodukter.

OBS! Endast söndag.

Vi Välkomnar:

Sofia Brattvall som  är författare till ungdomsboken Nyckeln till tiden som tar unga läsare till världens alla platser och tider. 

Mitt hopp med bokserien  Nyckelstenarnas Hemlighet är att på ett underhållande sätt ge ungdomar hopp om en framtid präglad av gemenskap och samarbete. Jag vill inspirera dem till Modet att våga gå sina egna vägar samtidigt som de respekterar andras olikheter och perspektiv. Jag vill inspirera till nyfikenhet och demonstrera hur vetenskap och magi inte är varandras motsatser, utan snarare olika sätt att definiera de stora mysterierna i vår
omvärld.